top of page

Case Ecofrost PBM automaat

Thv5bmXepRSulawA.png

Ecofrost SA/NV is een bedrijf uit Péruwelz, gepassioneerd door alles wat met aardappelen te maken heeft en vooral van onze Belgische trots, de frietjes ! We vroegen Claire Hoflack naar de ervaring met onze Vendimat PBM automaat. Hieronder vindt u een overzicht van haar ervaringen.

" We beslisten begin december 2019 dat we een verdeelautomaat voor persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) voor onze medewerkers wilden installeren. Na wat zoekwerk kwamen we bij Vendimat terecht en nodigden we hen uit op gesprek. "

" De zaakvoerder Yannick Bardyn stond ons te woord met een duidelijke presentatie en was erg goed voorbereid. Met een speciale badgelezer kon hij reeds onze RFID badges testen, wat meteen een eerste bevestiging is. Gezien zijn informatica achtergrond kon hij meteen op alle technische vragen een antwoord formuleren. Hij beantwoordde al onze vragen met betrekking tot koppelingen met ERP systemen. Het was een zeer duidelijke en informatieve kennismaking. "

 

" Onze vraag was dringend en Vendimat speelde hier snel op in, diezelfde dag nog kregen we de offerte opgestuurd met de verschillende mogelijkheden: huur, aankoop en huurkoop. We waren op zoek naar een onafhankelijke leverancier en vonden bij Vendimat een gespecialiseerde speler. Een week na het commercieel akkoord werd de automaat geïnstalleerd en was hij volledig operationeel voor onze medewerkers. Gezien de drukke planning van Ecofrost voorzagen ze de installatie op een vrijdagavond om 's maandags al operationeel te zijn! "

Toen we Claire vroegen naar de voordelen voor Ecofrost, wist ze ons volgende zaken te vertellen:

" Alle PBM's worden nu via éénzelfde kanaal verdeeld waardoor het verbruik nu nog beter wordt gemeten. We stellen bovendien een daling van kosten met minimum 20% voorop. Het doel is om het aantal werkongevallen drastisch te verminderen aangezien PBM's nu 24/7 voor handen zijn. In het verleden was dit niet altijd het geval. Werknemers kunnen nu ook gerust na de reguliere werktijden of tijdens het weekend hun PBM's ophalen. "

" Vroeger was de HR afdeling verantwoordelijk voor het verdelen van PBM's. Meteen na het plaatsen van de Vendimat PBM automaat merken we reeds dat de workload een heel pak geminderd is. Naast onze werknemers werden ook de vakbonden betrokken in het selectieproces, hierdoor merken we dat dit project ook door hen gesteund wordt. Indien we contractors toegang geven tot de automaat, kunnen hun verbruiken ook gekoppeld worden aan facturatie van deze producten. Zo zijn we zeker dat iedereen de juiste PBM's draagt en zijn we volledig audit proof ! " 
 

Bn7rURGn2XhpSyrr.png
4QXpqy4bFsP3EKdP.png
KIWgCmcfRz0kGcIW.png
bottom of page