top of page
Materiaallocker_Sleutelkast ABI_v2.jpg

Case AB Inbev Jupille

Elektronische lockerkasten en sleutelkast

Bij AB Inbev in Jupille, dat deel uitmaakt van de grootste bierbrouwersgroep ter wereld, wordt het magazijn op een automatische en geregistreerde manier beheert met elektronische lockerkasten en een sleutelkast.

Via het centrale magazijn werden gemeenschappelijke gereedschappen  en sleutels voor alle werknemers beheerd. Om een beter zicht te hebben op de bewegingen van elke tool en sleutel, kozen ze voor de elektronische ecos kasten. De bestaande bedrijfsbadge moest gebruikt worden als identificatiemiddel van de werknemers.

Na een eerste bezoek aan het magazijn werd er een inventarisatie gemaakt van alle tools die door de werknemers gebruikt worden. Daarna werden de verschillende afmetingen van de producten opgemeten om een duidelijk overzicht te krijgen van de noden van de klant. Tijdens dit bezoek werd een presentatie en demonstratie gegeven aan de hand van ons handige showroom demo-model. De combinatie van sleutelkast en elektronische lockers toont alle functionaliteiten van het systeem tijdens een bezoek bij de klant.
 

In een volgende fase werd er genoeg informatie verzameld om een offerte op maat voor te stellen. De finale configuratie die bij AB Inbev geïnstalleerd werd omvat 44 lockers. Aangezien de accu's van de tools opgeladen dienden te worden, werd een 230V stopcontact voorzien enkele vakken. Zo voorkomen ze dat tools met een lege accu worden uitgeleend.

Via de centrale bedieningsmodule met touchscreen en kaartlezer worden de 44 lockers met diverse afmetingen aangestuurd. De plexi-deuren zorgen dat er in één oogopslag zichtbaar is welke tools aanwezig of in gebruik zijn. In de software kunnen gebruikers bovendien nagaan welke collega de gebruikte sleutel in zijn/haar bezit heeft.

 

In het magazijn werden ook sleutels van diverse kasten en machines beheerd. De keuze voor een integratie van een elektronische sleutelkast werd dan ook snel gemaakt door de klant. De sleutelkast wordt aangestuurd door de bedieningsmodule van de lockers en voorkomt ongeautoriseerde toegang tot sleutels.

Naast de bewegingen van de tools detecteer AB Inbev in Jupille zo ook de diverse bewegingen van hun sleutels.

bottom of page